ZDKPolitikaVahid Ramić zastupnik u Skupštini ZDK: Inicijativa za uređenje pristupnog platoa i...

Vahid Ramić zastupnik u Skupštini ZDK: Inicijativa za uređenje pristupnog platoa i školskog dvorišta u OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” u Donjem Moštru

Na osnovu člana 194. Poslovnika Skupštine ZDK pokrećem inicijativu, da Vlada i reserno ministarstvo ZDK u narednoj budžetskoj godini planiraju sredstva za uređenje pristupnog platoa i školskog dvorišta u OŠ Mula Mustafa Bašeskija u Donjem Moštru, grad Visoko.

Obrazloženje

Osnovna škola u D. Moštru jedna je od najvećih osnovnih škola u Bosni i Hercegovini i broji više od 1000 učenika. Pristupni put sa lokalne ceste je u katastrofalnom stanju i kao takav predstavlja opasnost za kretanje učenika i nastavnika.

Odobrenje za građenje koje je izdato 27.05.2022. godine je isteklo jer nisu započeti radovi u roku od jedne godine. Novo odobrenje je izdato 19.07.2023. godine i sa radovima bi trebalo započeti u što skorije vrijeme.

Škola je uradila sve radnje koje su bile potrebne da bi se dobilo odobrenje za građenje (idejni projekat, izvedbeni projekat, urbanistička saglasnost i odobrenje za građenje).

Uz inicijativu prilažem: odobrenje za građenje, predmjer i predračun radova.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE