Lokalne TemeGradski vijećnik Admir Babić pokrenuo inicijativu za uređenje prostora na Kraljevcu i...

Gradski vijećnik Admir Babić pokrenuo inicijativu za uređenje prostora na Kraljevcu i Sebilju

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Gradski vijećnik Admir Babić objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici da je pokrenuo inicijativu za čišćenje, uređenje i revitalizaciju prostora i bivših objekata nekadašnjih preduzeća “Velepromet – Uslužne djelatnosti” na Kraljevcu i Kovine na Sebilju.

Ovi prostori, koji se nalaze u ključnim dijelovima gradske jezgre, trenutačno su u havarisanom stanju i predstavljaju estetski problem za grad, s negativnim utjecajem na ukupni dojam i percepciju građana i posjetitelja.

Babić je istaknuo da ovi prostori imaju i kulturnu vrijednost i povijesni značaj te da je važno očuvati ih kao sastavni dio naše gradske baštine. Uređenje ovih prostora pridonijet će povećanju atraktivnosti i privlačnosti ovih dijelova grada, potičući potencijalne investitore i stvaranje prijatnijeg okruženja za stanovnike.

Babić je također naveo predložene korake za realizaciju ove inicijative, koji uključuju čišćenje i sanaciju havarisanih prostora, izradu projekta za uređenje prostora, uključivanje građana u proces planiranja i uređenja, te redovno održavanje prostora nakon završetka uređenja.

Ova inicijativa ima za cilj unaprijediti vizualni identitet Visokog, ojačati lokalnu zajednicu te potaknuti održivi razvoj urbanih središta, poručio je Babić.

 

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE