ZDKPolitikaSkupština ZDK po skraćenom postupku o zakonima o plaćama policije i državnih...

Skupština ZDK po skraćenom postupku o zakonima o plaćama policije i državnih službenika

Skupština Zeničko-dobojskog kantona razmatrat će na sjednici danas mišljenje na prednacrte zakona o organizaciji penzijskog i invalidskog osiguranja Federacije Bosne i Hercegovine te zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom FBiH.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Budžeta ZDK za 2024. godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti ZDK te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika ZDK – svi po skraćenom postupku.

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o izboru stalnih radnih tijela 9. saziva Skupštine ZDK te Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja na području tog kantona.

Sjednici na početku prisustvuje 31, od ukupno 35 zastupnika Skupštine ZDK.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE