Home BiH Politika Mehmedović nakon poraza: Nisam nezadovoljan

Mehmedović nakon poraza: Nisam nezadovoljan

0
Mehmedović nakon poraza: Nisam nezadovoljan

“Nakon Kongresa jasno je da postoje dvije grupe ljudi, jedni su zadovoljni, a drugi nezadovoljni. Iako sam kao kandidat za predsjednika SDA izgubio utrku sa gospodinom Izetbegovićem ja spadam u onu grupu zadovoljnih iz nekoliko razloga. Prvi i osnovni je što, nakon izrežiranog izbornog procesa unutar SDA, nije dobro biti na čelu stranke na silu. Taj izborni proces trebao je biti jedan prirodni slijed koji bi iznjedrio lidera SDA”, smatra Mehmedović.

On dodaje da je zadovoljan i što je, ukazujući na anomalije koje su, nažalost, zahvatile SDA, kao i ostale stranke, ipak pridobio ogroman broj ljudi da smognu snage da kažu kako ovakav način vođenja stranke nije dobar.

Mehmedović smatra da će njegova kandidatura imati utjecaja na novo rukovodstvo i da ono neće moći ostati gluho na iznesene primjedbe.

Mehmedović dodaje da oni koji su izabrani na pozicije u SDA mogu biti time zadovoljni, ali da je to trenutno zadovoljstvo jer problemi s kojima se BiH suočava traže da se rukovodstvo uhvati u koštac s problemima kao što su status Mostara, pitanje ustavnih promjena, nezaposlenost…

“Jedan od problema s kojima se mora uhvatiti u koštac jeste i demokratizacija SDA koja, ako izostane, prijeti da ukloni SDA iz političkog života”, zaključuje Mehmedović.

Komentari

komentara