Danas počinje Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja u Visokom

904

Udruženje u prostorijama Multimedijalnog centra u Prijekom organizuje Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja.

Jučer je u prostorijama Multimedijalnog centra u Prijekom postavljena izložba minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja. Ljepotu izloženih eksponata, njihovu priču, vrijeme iz kojeg potiču građani će moći vidjeti i čuti danas i sutra i (30. i 31. maja) od 10 do 20 sati.

Skupina zaljubljenika u prirodu i prirodna bogatstva veći dio svog slobodnog vremena posvećuje traženju i izučavanju raznih minerala i kristala na području centralne Bosne, iz tih aktivnosti stvorila se ideja o osnivanju udruženja istraživača ljubitelja minerala – Visoko ”GORSKI KRISTAL”.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.