Lokalne TemePolitikaOO SDA Visoko: Bahatost koju pokazuje gradonačelnica je velika sramota za naše...

OO SDA Visoko: Bahatost koju pokazuje gradonačelnica je velika sramota za naše Visoko

U nastavku vam prenosimo cjelokupno saopćenje za javnost OO SDA Visoko, koje smo danas dobili:

“Gradonačelnica Amra Babić (Nezavisni kandidat) krši ustav i provodi cenzuru najgore vrste u javnom prostoru Visokog.

Zabranom finansiranja demokratskih političkih stranaka u Visokom ona vrši direktni udar na demokratski sistem.

Na taj način Amra Babić (NK) provodi diktaturu, i to novcima svih građana tj. iz budžeta, diskriminirajući sve ostale političke opcije osim svoje. Ona promoviše vlastiti lik i djelo i pri tome koristi javne resurse kao što su Javna radio – televizija Visoko, promotivni materijal GradaVisoko koji se čak dijeli maloljetnicima po javnim ustanovama, zatim prilikom otvorenja trotoara i pješačkih prelaza, itd.

Ona je uvela cenzuru i zabranu oglašavanja putem bilborda i jumbo plakata, kao i city light-a. Dalje, ne dozvoljava korištenje javnih prostorija za održavanje redovnih aktivnosti političkih stranaka građana Visokog. Centar Altindag je pretvorila u svoj promotivni resurs. Ljubičasta boja koja je vrlo bitan detalj i zaštitini znak njene političke opcije je na gotovo svim promotivnim materijalima Grada Visoko, a čak je i srce na totemu “I love Visoko” obojeno tom bojom.

Možete li se sjetiti kada je neko drugi osim nje i njenih istomišljenika gostovao na TV Visoko? Dani i sati programa proizvode se za korist Amre Babić (NK), a sve finansiraju građani Visokog i to sve većim nametima i podizanjem cijena vode, i drugih komunalnih usluga i pristojbi. S druge strane zabranila je političko djelovanje svim ostalim strankama, na taj način što je uskratila pristup javnim resursima koje može koristiti isključivo ona.

Amra Babić (NK) na taj način spriječava rad demokratskih stranaka kojima je ustavom zagarantirana sloboda i poput kakvog diktatora iz prošlih vremena guši građanske slobode.

Nije normalno ovo što se dešava našem gradu. Bahatost koju pokazuje gradonačelnica je jedna velika sramota za naše Visoko. Umjesto da gledamo kako se naše Visoko razvija, Amra Babić (NK) iz straha od gubitka vlasti raznim odlukama krši ustav i osnovne slobode građana. Naš pravni tim će sagledati cjelokupnu situaciju u vezi antiustavnog djelovanja Amre Babić (NK) i odlučiti na koji način se dalje i pravno boriti za vladavinu prava i građanske slobode u Visokom.

Jer, Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje.”

 

Visoko.co.ba/OO SDA Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE