Lokalne TemeSDA Gradski odbor Visoko čestitao Dan Armije RBiH

SDA Gradski odbor Visoko čestitao Dan Armije RBiH

15.aprila 1992.godine, Odlukom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine formirana je jedina legalna i legitimna oružana formacija naše domovine kao nezavisne i međunarodno priznate države, Armija Republike Bosne i Hercegovine.
Čuvajući ideju o slobodnoj i nezavisnoj državi, bosanskohercegovačke patriote stale su na prvu liniju odbrane, i time odbranile ne samo domovinu nego i univerzalne civilizacijske vrijednosti koje je Armija njegovala i u najtežim trenucima.
Posebnu zahvalnost za našu slobodu dugujemo našim najboljima kćerima i sinovima koji su za naš opsatanak dali ono najvrijednije, svoje živote.
Sjećanje na šehide i poginule borce, te časnu i slavnu borbu Armije Republike Bosne i Hercegovine naša je trajna obaveza, jer danas, zahvaljujući njoj, imamo svoju domovinu i svoju slobodu.

U to ime, svim pripadnicima Armije RBiH, demobilisanim borcima, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, veteranima, građanima i patriotima Bosne i Hercegovine, koji su dali doprinos u odbrani i očuvanju naše Domovine, čestitamo 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Visoko.co.ba/STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE GRADSKI ODBOR VISOKO

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE