ZDKPolitikaVlada ZDK odobrila 650.000 KM za poslovne zone u sedam gradova i...

Vlada ZDK odobrila 650.000 KM za poslovne zone u sedam gradova i općina

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka po ovlaštenju i ministrica finansija Dženana Čišija, usvojila je odluku o odobravanju sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona u sedam jedinica lokalne samouprave na području ovog kantona u ukupnom iznosu od 650.000 KM.

Po 100.000 KM odobreno je općinama Tešanj (PZ “Bukva Vila”), Žepče (PZ “Radovlje”), Maglaj (PZ “Liješnica”) i Olovo (PZ “Golubište-Pilana) te Gradu Zavidovići (PZ “Majdanska polja”), Općini Doboj Jug odobreno je 94.967,97 (PZ “Mravići”) dok je Općini Usora odobreno 55.032,03 KM (PZ “Ularice”.

– Sredstva su dodijeljena svim općinama i gradovima koji su ispunili uslove javnog poziva – rekla je ministrica Čišija.

Vlada je na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, donijela odluku o odobravanju sredstava sa transfera za omladinske projektne aktivnosti u iznosu od 100.000 KM, sredstva u istom iznosu odobrena su sa transfera za kulturne manifestacije i izdavačku djelatnost, odobreno je 50.000 KM sa tekućeg transfera za zaštitu kulturno-historijskih spomenika, dok je sa transfera za podršku vjerskim zajednicama odobreno 75.000 KM.

Visoko.co.ba/Press služba ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE