Lokalne TemePolitikaKemal Mušinbegović (SDA): Inicijativa da se Arheološko turistički park "Ravne 2" proglasi...

Kemal Mušinbegović (SDA): Inicijativa da se Arheološko turistički park “Ravne 2” proglasi parkom od posebnog značaja za ZDK

Na 39. sjednici Skupštine ZDK razmatran je Nacrt zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti, te prijedlozi zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica, plana komunikacija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona s javnošću, odluke o donošenju kantonalnog ekološkog akcionog plana za period 2017- 2025 godina.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Kolegija Skupštine, odluke o izmjenama Odluke o izboru stalnih radnih tijela Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i Prijedlog odluke o razrješenju predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova u članstvu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju.

Visočki zastupnik u Skupštini ZDK Kemal Mušinbegović (SDA) podnio je inicijativu prema Kolegiju Skupštine ZDK da formira delegaciju zastupnika koji će službeno posjetiti Arheološko turistički park “Ravne 2” i da Skupština ZDK donese zaključak kojim će se Arheološki turistički park “Ravne 2” proglasiti parkom od značaja za ZDK.

“Naglasio sam da je sve veća posjećenost turista na navedenoj lokaciji te smatram da mi zastupnici kao najveće zakonodavno tijelo treba da posjetimo Arheološko turistički park “Ravne 2”, da se upoznamo sa kojim to turističkim potencijalima raspolažemo i da navedenu lokaciju proglasimo od posebnog značaja za ZDK” – izjavio je za Visoko.co.ba Mušinbegović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE