Zeničanin nestao prije dvije sedmice – Haso Batal se nije vratio kući iz banke

625

Porodica 81-godišnjeg Hase Batala iz Seoca kod Zenice moli sve koji su vidjeli osobu sa slike ili imaju informaciju o kretanju ove osobe da im jave na brojeve telefona 060 32 15 945 ili 062 912 137 ili najbližoj policijskoj stanici na 122.

Haso Batal (81) iz Seoca nestao je u ponedjeljak 7. decembra, nakon što je podigao penziju i od tada mu se gubi svaki trag. Porodica strahuje da se desilo najgore.

Kako nam je ispričao njegov sin Ramiz Batal, Haso je tog kobnog dana u 11.30 sati otišao iz porodične kuće u Seocima da podigne penziju.

-Službenici IK banke su mi rekli da je u 12.30 sati podigao penziju, ali kući se nije vratio. To ne liči na njega. Tu istu noć sam nestanak prijavio policiji. Nisam gubio vrijeme, pa sam odmah ujutru krenuo u potragu. Zvao sam familiju, prijatelje, sve kod kojih bi, eventualno, mogao svratiti, ali niko ga nije ni vidio ni čuo. Provjerio sam i u bolnici te Službi hitne medicinske pomoći. Ništa. Isti odogovor sam dobio i na autobuskoj i željezničkoj stanici” , s nevjericom je kazao Batal.

On strahuje da mu je oca “neko upratio, ponudio se da ga poveze i opljačkao.

– U trenutku nestanka je na sebi imao sako, odijelo i kaput. Iako je star, babo je bio pokretan. Svaki mjesec bi otišao po penziju, kupio nešto od namirnica, možda svratio da negdje da šta pojede i popije i vratio bi se kući. Do mene su dolazile razne informacije da su ga vidjeli u Nemili, Begovom Hanu, ali nijedna se nije pokazala tačnom. Prošlo je mnogo vremena od nestanka, nisam optimističan, ali samo želim znati je li živ ili je mrtav. Ne mogu jesti, spavati, raditi…Brinem za oca, rekao nam je Batal.

Iz MUP-a ZDK su nam potvrdili da je 8. decembra raspisana potraga za Hasom Batal te da poudzimaju sve mjere i radnje da pronađu nestalog starca.