ZanimljivostiReceptiVolite tjesteninu? Ovo su greške koje pravite prilikom pripreme i jedenja

Volite tjesteninu? Ovo su greške koje pravite prilikom pripreme i jedenja

Uprkos svjetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno ispravnih načina pripreme i jedenja tjestenine

Postoji čak deset najčešćih grešaka koje ljudi rade dok jedu italijansku hranu.

Barem tako tvrde stručnjaci iz Napoline koja se bavi proizvodnjom tjestenine i umaka.

Uprkos svjetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno ispravnih načina pripreme i jedenja tjestenine.

Ovo su najčešće greške koje čine:

– Hljeb s lukom smatraju dodatkom tjestenini

– Jedu hljeb prije obroka

– Dodaju sir tjestenini

– Nikad ne jedu tjesteninu al dente

– Ne koriste pire od paradajza za pripremu umaka

– Režu špagete kako bi ih skratili

– Dodaju pavlaku carbonari

– Stavljaju ulje u vodu u kojoj se kuha tjestenina

 

Visoko.co.ba/fokus.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE