BiHBIHAMK-Tokom dana se očekuje pojačan intezitet vozila, naročito na prilazima većim gradskim...

BIHAMK-Tokom dana se očekuje pojačan intezitet vozila, naročito na prilazima većim gradskim centrima

Frekvencija saobraćaja u BiH je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, očekuje se pojačan intezitet vozila, naročito na prilazima većim gradskim centrima.

Iz BIHAMK-a posebno izdvajaju ulaze u Sarajevo (naplatne kućice, isključenje sa autoputa, kao i Vogošćansku petlju).

Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Vozače teretnih vozila mole da se, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su sanacioni radovi na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom pravoslavnog Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini – navode iz BIHAMK-a.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE