Lokalne Teme(VIDEO) Uputstvo Ajle Abazović iz kućne radinosti: Kako napraviti i sašiti pamučnu...

(VIDEO) Uputstvo Ajle Abazović iz kućne radinosti: Kako napraviti i sašiti pamučnu masku?

Zaštitne maske postale su ovih dana, zbog širenja mjera borbe protiv pandemije koronavirusa, osnovno sredstvo za život u gotovo cijelom svijetu, te se mnogi građani bore kako da pronađu svoju i zaštite se od širenja koronavirusa. Već ranije smo pisali o pojedincima koji su odlučili svoje vrijeme u karantini provesti šijući maske, a upravo medicinska sestra iz Visokog Ajla Abazović, koja je odlučila besplatno šiti i poklanjati maske građanima pobrala je najviše vaših simpatija.

Ajla Abazović, medicinska sestra iz Visokog, proizvodi i poklanja zaštitne maske: Neophodna pomoć u vrijeme koronavirusa

U saradnji s Ajlom odlučili smo napraviti i mali vodič kako to svako od nas može napraviti i sašiti svoju pamučnu masku u kući, onu koja se može koristiti višekratno, ukoliko je adekvatno održavate.

Kroz naredni, kratki video vodič, naša sugrađanka objasnit će vam sve korake, stoga pogledajte:

Na kraju, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE