Lokalne TemePolitikaVahid Ramić (SBB): Kao dio nove vlasti u ZDK naravno da očekujemo...

Vahid Ramić (SBB): Kao dio nove vlasti u ZDK naravno da očekujemo neke pozicije i visočke kadrove na njima

Nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi ZDK na čelu sa premijerkom Amrom Mehmedić i nakon što su već u javnost izašla imena budućih novih/starih ministara za buduću vladu sa mandatarom Nezirom Pivićem u kojoj će biti i dva zastupnika u Skupštini ZDK iz SBB-a, Visočanin Vahid Ramić i Omer Škaljo otvorilo se pitanje “izbornog plijena” obzirom da u prvobitnim kombinacijama raspodjele resora nismo mogli vidjeti kadrove SBB-a.

Tim povodom kontaktirali smo Vahida Ramića koji je zvanično od strane “Tročlane radne grupe” i predsjednika Fahrudina Radončića još u februaru ove godine imenovan za koordinatora SBB-a u ZDK čiji je zadatak bio imenovati povjerenike u svim općinama i gradovima, što implicira kako je Ramić u ovom trenutku prvi čovjek KO SBB ZDK.

– “Koalicioni partneri su svjesni naše uloge u ovom prekomponovanju vlasti, samim tim potpuno je realno i razumljivo da se i naši zahtjevi ispoštuju. Ovdje prevashodno mislim na to da Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona (ZZO ZDK) i Javno preduzeće ” Šumsko – privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o Zavidovići (JP„ŠPD-ZDK“d.o.o Zavidovići) pripadne SBB-u.

Lično mene kao zastupnika u Skupštini ZDK i koordinatora SBB-a u cijelom kantonu ne zanima niti jedna funkcija, ali ću zastupati interese, a što je i realno prema ostvarenim izbornim rezultatima, da direktor JP„ŠPD-ZDK“ bude visočki kadar” –  rekao je za Visoko.co.ba Vahid Ramić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE