BiHLokalni izbori 2024Fahrudin Radončić: Jedino ćemo u Brčkom učestvovati na lokalnim izborima

Fahrudin Radončić: Jedino ćemo u Brčkom učestvovati na lokalnim izborima

Nakon gostovanja u programu TVSA i izjave predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića kako će SBB učestvovati na lokalnim izborima samo u Brčkom, jasno da ove godine u Visokom neće biti kandidata ove stranke koja je svakako u nejasnom statusu posebno otkako su stranku napustili Vahid Ramić i Nevzeta Begić, a zvanično nije imenovano novo rukovodstvo. SBB je prije četiri godine dobio jedan mandat u Gradskom vijeću Visokom koji je nakon Opštih izbora i osvajanja mandata u Skupštini ZDK Vahid Ramić prepustio narednoj sa liste Nevzeti Begić. Kasnije su i Ramić i Begić zvanično pristupili GO SDA Visoko.

 

– Mi nikada kao SBB na Lokalnim izborima nismo davali neku veliku energiju, a ove godine situacija je zaista specifična. Građani BiH su prevareni od međunarodne zajednice i vladajuće koalicije da ćemo imati podignuti tehnički standard poštenih izbora. To se domaća vlast nije dogovorila. Gospodin Šmit pravi još goru stvar – miješa se kao da će da riješi i onda kaže na 160 mjesta, od nekoliko hiljada, bit će postavljeni elektronske evidencije glasača i slično. Isto kao da ovdje narod nije evropski narod – istakao je Radončić.

– Skupština Brčko distrikta, Brčko traži već dva ili tri puta da se zamijene članovi biračkog odbora, CIK ne želi na to da odgovori. Znači, CIK ne želi da promijeni situaciju. Uz to imate novu dimenziju koju niko nije očekivao – da narkomafija postaje dio izbornog procesa u BiH. Ako SBB treba da ulazi u politički ambijent i arenu, da se mimo legitimnih političkih rivala, takmiči s narkomafijom za vijećnička mjesta – nama to ne treba. Mi to nećemo dozvoliti. Ja sam našim rekao, SBB neće učestvovati na ovim lokalnim izborima, jedino gdje ćemo učestvovati je Brčko – rekao je predsjednik SBB-a.

–Izbori u Brčko distriktu su praktično jedni i veliki su. Tamo ćemo jedino učestvovati i nigdje više. Mi ne treba da participiramo ni ovako katastrofalnom CIK-u koji je čista politička organizacija – pojašnjava Radončić.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE