Lokalne TemeKulturaUposlenice Gradske biblioteke Visoko boravile u radnoj posjeti Turskoj

Uposlenice Gradske biblioteke Visoko boravile u radnoj posjeti Turskoj

Uposlenice JU Gradska biblioteka Visoko su proteklih dana boravile u Turskoj, tačnije u općini Atindag, gdje su imale priliku posjetiti nekoliko biblioteka, razmijeniti iskustva, ali i održati predavanje o bh. bibliotekama. O svojoj posjeti su javnost obavijestili putem svog FB profila, te vam ovom prilikom prenosimo njihove impresije:

“Kako najbolje pomoći promociji kulture i bibliotečke scene Bosne i Hercegovine? Odgovor na ovo pitanje je izlazak na međunarodnu kulturnu scenu i ostvarivanje međunarodne kulturne saradnje. S ponosom možemo reći da je JU Gradska biblioteka Visoko uspjela u svojoj namjeri.

Na poziv šefa Odjela za kulturu i društvene djelatnosti Općine Altindag u Ankari posjetili smo biblioteku „Ali Ersoy“. Vrlo srdačno nas je dočekala direktorica biblioteke „Ali Ersoy“ Necmiye Yılmaz, koja nas je upoznala sa aktivnostima i radom te ustanove.

Şeyda Sürmeli, koordinatorica četrnaest biblioteka pri Općini Altindag je svojim predavanjem predstavila rad svih biblioteka na tom području, koje nam je poslužilo kao primjer i inspiracija kako unaprijediti rad naše Biblioteke. Na njen poziv, predavanju su prisustvovali direktori/ice svih biblioteka.

Direktorica JU Gradska biblioteka Visoko Ajša Šahinović održala je prezentaciju o bibliotečkoj sceni Bosne i Hercegovine sa posebnim akcentom na Biblioteku Visoko.

Nakon ovoga, posjetili smo i „Millet bahçesi“ biblioteku. Uspostavili smo značajne kontakte, razmijenili iskustva i razgovarali o realnim mogućnostima koji mogu doprinijeti našoj Ustanovi.”

Visoko.co.ba/Gradska biblioteka Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE