Univerzitet u Sarajevu promovirao 5161 diplomanta i magistranta: Ema Smolo, Gregor Jurišić, Edina Ibrišević, Kanita Lemeš, Dalila Genjac i Lejla Šabić su nagrađeni Visočani

Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu održana je u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u Sarajevu.

Na svečanosti su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirali 5161 diplomanta i magistranta Univerziteta u Sarajevu.

Svim svršenim studentima prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija diplome su uručene u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, a na svečanosti su uručena i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Ema Smolo

 

Među nagrađenima su i Visočani. Kolumnistica Visoko.co.ba Ema Smolo dobitnica je Zlatne značke kao najbolji student I ciklusa Fakulteta političkih nauka sa prosjekom ocjena 9,76.

Gregor Jurišić dobitnik je Zlatne značke za I i II ciklus i proglašen je za najboljeg studenta Ekonomskog fakulteta I i II ciklusa i jedini je dobitnik Zlatne značke s Ekonomskog fakulteta.

Kanita Lemeš dobitnica je Zlatne značke kao najbolji student Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, I ciklusa studija, a koja iza sebe ima dugi niz uspjeha koje je postigla u različitim takmičenjima.

Lejla Šabić Zlatna značka za I ciklus studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Edina Ibrišević Srebrna značka Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Dalila Genjac Srebrena značka, a ujedno i jedini nagrađeni magistrant Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Univerzitet u Sarajevu ove godine obilježava svoju 70. godišnjicu. Na Dan osnivanja Univerziteta – 2. decembra, ovaj značajni jubilej institucije koja je neodvojivi dio savremenog bosanskohercegovačkog društva i države obilježen je Svečanom sjednicom Senata i promocijom profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu, te Svečanom akademijom upriličenom u Narodnom pozorištu.

Redakcija portala Visoko.co.ba uspješnim Visočanima upućuje iskrene čestitke, i želi im puno sreće u budućnosti.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.