Doc. dr. Mehmedu Kardašu uručeno posebno priznanje

Danas su u Sarajevu obilježeni 73. godišnjica Univerziteta u Sarajevu i Svečani decembarski dani Univerziteta promocijama 4.102 diplomanta i magistranta, 47 doktora nauka, 10 profesora emeritusa, dodjelom počasnog doktorata UNSA dr. Edmondu Offermannu, doktoru fizičkih nauka u oblasti eksperimentalne nuklearne fizike, te promocijom ambasadora Univerziteta – Ismaila Abu al-Bandore.

U petoj godini primjene Pravilnika o nagrađivanju u skladu s kojim se dodjeluju novčane nagrade za akademsko i naučnoistraživačko osoblje na osnovu rezultata naučnog i umjetničkog rada, dodijeljeno je 176 nagrada: 172 nagrade za članove akademskog i naučnoistraživačkog osoblja 21 članice UNSA i 4 nagrade za umjetnički rad te rad u nacionalnim humanističkim disciplinama.

Visočanin, doc. dr. Mehmed Kardaš je tom prilikom nagrađen za poseban doprinos nauci u 2021. godini te mu je uručeno posebno priznanje.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.