SportBorilački sportoviSrebrena medalja za Anđelu Samardžić na Europskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu

Srebrena medalja za Anđelu Samardžić na Europskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu

Džudo reprezentativka BiH i predstavnica Univerziteta u Sarajevu Anđela Samardžić osvojila je srebrnu medalju prvog dana Evropskog univerzitetskog borilačkog prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula.

Anđela je nastupila u kategoriji do 57 kg i ostvarila četiri pobjede nad predstavnicama Njemačke – Kyra Brand, Austrije – Paula Filzwieser, Holandije – Danique Janssen i Francuske – Salome Guerre, dok je u finalnom meču bolja bila predstavnica Njemačke Jana Ziegler.

Anđela Samardžić je inače studentica Prehrambeno-poljoprivrednog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Medalju joj je uručio tehnički direktor EUSA (Evropska Univerzitetska Sportska Asocijacija) Branislav Crnogorac.

Također, na prvenstvu danas je nastupila i studentica Edukacijskog fakulteta u Travniku Mila Petrović, te osvojila peto mjesto sa tri pobjede i dva poraza.

Danas će nastupiti Mustafa Hebib do 81kg Univerzitet u Sarajevu, Domagoj Pušić do 81kg Sveučilište u Mostaru, Toni Miletić do 90kg Univerzitet u Sarajevu, Božidar Vučurević do 90kg Univerzitet u Banja Luci i Domagoj Marić do 100kg Sveučilište u Mostaru.

Ovo prestižno Evropsko univerzitetsko prvenstvo okupilo je 398 univerziteta iz 31 evropske zemlje i 1537 sportista, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE