SportOstali sportoviU ponedjeljak 11. memorijalni šahovski turnir 'Prof.dr. Nijaz Duraković'

U ponedjeljak 11. memorijalni šahovski turnir ‘Prof.dr. Nijaz Duraković’

U znak sjećanja na profesora Nijaza Durakovića, koji je preminuo prije 12 godina, u ponedjeljak, 29. januara bit će održan 11. memorijalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba “Sarajevo” i Fakulteta političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu, u čitaonici FPN.

Šahovski klub “Sarajevo” je najstariji šahovski klub u Bosni i Hercegovini, osnovan 1904. godine, što ujedno predstavlja i početak organizovanog igranja šaha u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

U proteklih jedanaest godina Klub je organizovao memorijalni šahovski turnir kulturnih i javnih radnika u spomen na prof. dr. Nijaza Durakovića, koji je svojim djelovanjem zadužio ŠK “Sarajevo”, Grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u cjelini.

– Svojim aktivnostima i naučnim djelovanjem prof. dr. Nijaz Duraković uvijek se borio i isticao Bosnu i Hercegovinu kao cjelovitu zemlju svih njenih naroda, a bio je i veliki zaljubljenik u šahovsku igru. Na ovoj značajnoj kulturno-sportskoj manifestaciji do sada je nastupilo više od 200 istaknutih kulturnih i javnih radnika Grada Sarajeva i BiH – navode u saopćenju za javnost organizatori.

Organizaciju turnira finansijski je podržalo Ministarstvo kulture i sporta KS.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE