Ulaskom Mirele Mateše Bukva u Skupštinu ZDK Delila Novokmet Halilović postaje nova vijećnica u OV Visoko

Kako postaje sve izvjesnije koja će to imena iz devet stranaka činiti novi saziv Skupštine ZDK tako postaje jasno i da će se izgled Općinskog vijeća Visoko promijeniti kada je u pitanju SDA.

Mirela Mateša Bukva je nova zastupnica u Skupštini ZDK bez obzira da li će SDA imati 10 ili 11 mandata. Obzirom da je Mateša Bukva aktuelna vijećnica u OV Visoko svoj vijećnički mandat će morati predati narednom sa liste po rezultatu od lokalnih izbora prije dvije godine, a to je Delila Novokmet Halilović koja je osvojila 672 glasa.

Podsjećamo, na lokalnim izborima 2016.godine SDA Visoko dobila je 5.329 glasova ili 25,60%, a što je bilo dovoljno za sedam vijećničkih pozicija. Nakon što se Kemal Mušinbegović odrekao vijećničkog mandata koji je umjesto njega dobio Emir Džafić, ovo je drugi slučaj zamjene mandata u ovoj stranci.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.