Lokalne TemeSaopćenjaUdruženja "Damar omladine": Social incubators for girls

Udruženja “Damar omladine”: Social incubators for girls

Udruženja “Damar omladine” iz Visokog i “Mladi aktivisti – Kneževo” iz Kneževa će u narednih 12 mjeseci implementirati projekat “Social incubators for girls” koji je kroz ESF fond podržan od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Projekat “Društveni inkubatori za djevojke” ima za cilj osnažiti djevojke i mlade žene u općinama s visokim stopama nezaposlenosti, podsticanjem učešća u poduzetničkim inicijativama i uspostavljanjem regionalnih poslovno-edukativnih inkubatora.

Inkubatori će biti otvoreni u Visokom i Kneževu a pokrivaće područja općina Visoko, Kakanj, Busovača, Kneževo, Šipovo i Ribnik.

U projektnim aktivnostima koje su edukativnog karaktera (predavanja, radionice, posjete primjerima dobrih praksi, sajmovima) će učestvovati 180 djevojaka i mladih žena iz navedenih općina, uzrasta od 15 do 30 godina.

Sve zainteresovane kandidatkinje za učešće u projektu će se moći prijaviti putem javnog poziva koji će biti objavljen sredinom maja mjeseca ove godine.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati:

Damar Omladine:  damaromladine@gmail.com Tel: 062/071-630

Mladi aktivisti – Kneževo: mladi.aktivisti@gmail.com Tel: 065/641-627

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE