Damar Omladine: Zvanično počela implementacija projekta “Youth Corners of Trust and Peace”

Nakon javnog poziva za koordinatora na projektu, i odabira istog, zvanično je započela implementacija projekta “Youth Corners of Trust and Peace”.

“Youth Corners of Trust and Peace” je Homestay projekat, koji sprovodi Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” iz Srpca, uz finansijsku podršku Američke ambasade u BiH, a sa partnerima iz Visokog (Udruženje Damar omladine) i Viteza (Osnovna škola “Vitez”). Logističku podršku daje Institut za razvoj mladih i zajednice “Perpetuum mobile” iz Banja Luke.

Cilj projekta jeste uspostavljanje trajnih veza prijateljstva, saradnje i razumijevanja među različitim etničkim grupama mladih u 3 opštine/općine/grada u Bosni i Hercegovini, kroz organizaciju razmjene u domaćinstvima i stvaranje omladinskih kutaka.

Proteklog vikenda u Banja Luci je održan prvi radni sastanak uz prisustvo partnera na projektu, gdje se razgovaralo o implementaciji istog na terenu, odnosno u BiH.

O budućim aktivnostima pomenutog projekta informirat ćemo Vas putem povremenih saopćenja za javnost.

 

Visoko.co.ba/UG “Damar Omladine”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.