Lokalne TemeSaopćenjaDamar Omladine / Prilika za mlade: Prijavi se i postani koordinator na...

Damar Omladine / Prilika za mlade: Prijavi se i postani koordinator na projektu “Youth Corners of Trust and Peace”

Udruženje “Damar omladine” poziva zainteresovane mlade da se prijave za koordinatora na projektu “Youth Corners of Trust and Peace”.

“Youth Corners of Trust and Peace” je Homestay projekat, koji sprovodi Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” iz Srpca, uz finansijsku podršku Američke ambasade u BiH, a sa partnerima iz Visokog (Udruženje Damar omladine) i Viteza (Osnovna škola “Vitez”). Logističku podršku daje Institut za razvoj mladih i zajednice “Perpetuum mobile” iz Banja Luke.

Cilj projekta jeste uspostavljanje trajnih veza prijateljstva, saradnje i razumijevanja među različitim etničkim grupama mladih u 3 opštine/općine/grada u Bosni i Hercegovini, kroz organizaciju razmjene u domaćinstvima i stvaranje omladinskih kutaka.

Kako bi se projekat uspješno realizovao, neophodno je da se održi početni sastanak, koji je planiran za ponedjeljak, 04.11.2019. godine u Banja Luci. Na sastanku će se se okupiti predstavnici svih partnera iz tri odabrane opštine i doći će do dogovora oko svih tehničkih i logističkih detalja vezanih za realizaciju projekta. Sastanak će biti u formi treninga, koji će realizovati predstavnici Instituta “Perpetuum mobile”.

Nakon prvog sastanka, održaće se tri razmjene – prva u Srpcu, gdje će se po 10 mladih iz Visokog i Viteza upoznati sa kulturnim, religijskim, turističkim i drugim znamenitostima Srpca. Uz to, obaviće se posjeta Omladinskom parku, koji je izgradila omladina ovog grada, te će dobiti uputstva za pokretanje slične inicijative u svojim gradovima. Napominjemo da će za izgradnju omladinskih kutaka mladi iz Visokog i Viteza imati i finansijsku podršku, od oko 1 000 $. Nakon razmjene u Srpcu, organizovaće se razmjene u Visokom i Vitezu po istom principu.

Plan je da se realizacija projekta završi do 01. juna 2020. godine. Vezano za finansijski dio – svi putni troškovi (radni sastanci, razmjene) obezbijeđeni su projektom. Ukoliko je potrebno, obezbijediće se i smještaj u Banja Luci za sastanak.

Osoba koja bude izabrana za koridnatora/icu da vodi razmjenu ispred grada imaće obezbijeđen smještaj tokom razmjena, kao i honorar.

Sve prijave, uz CV, slati do 02.11.2019. godine na e-mail: damaromladine@gmail.com.

 

Visoko.co.ba/UG “Damar Omladine” Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE