Home Lokalne Teme Skupština OO SDA Visoko sutra u 19.00h, nisu prihvaćena navodna odustajanja Amre Babić i Halima Zukića

Skupština OO SDA Visoko sutra u 19.00h, nisu prihvaćena navodna odustajanja Amre Babić i Halima Zukića

0
Skupština OO SDA Visoko sutra u 19.00h, nisu prihvaćena navodna odustajanja Amre Babić i Halima Zukića

Cirkus oko održavanja Skupštine OO SDA i izbora novog predsjednika stranke u Visokom se nastavlja. Baš kako su i započeli svoje mandate još 2010. godine, tako ih i završavaju režiseri kompletne loše političke predstave, koju smo gledali i proživljavali posljednjih pet godina. Lokalni, po ubjeđenju političari, pokušali su smutnjama, obmanama i spletkarenjem zbuniti i svoje nadređene u Sarajevu, ali je očito došlo vrijeme kada je strpljenje Sarajeva popustilo i kada su iluzionisti konačno provaljeni.

Skupština OO SDA Visoko ranije zakazana za 16. 04., pa otkazana, biti će održana sutra 30. 04., a nakon njenog održavanja saznati ćemo i ime novog predsjednika ili predsjednice OO SDA Visoko.

Bez obzira što su svojim manipulacijama pokušali zbuniti Kadrovsku i Izbornu komisiju u Sarajevu, lokalnim smutljivcima nije uspjelo da u konačnici sprovedu zamišljeno. Navodno usmeno odustajanje od kandidature Halime Zukića i pismeno odustajanje Amre Babić je samo loš spin za naivne simpatizere i delegate koji će sutra glasati na Skupštini. Amra Babić je, istini za volju, zaista odustala pismeno od kandidature i to još 17. 04., isti dokument je protokolisan tek 23. 04., mi smo jučer rukovođeni time napisali da su u igri samo dva kandidata: Nermin Kadrić i dr.Zlatko Handžić, ali informacija od danas, koja dolazi iz Sarajeva, kaže da će Skupština biti održana sutra i da navodna povlačenja kandidatura nisu usvojena zbog protokolarnih, (ne)svjesnih pogrešaka i da će u igri za novog predsjednika biti, kao što su trebali biti i 16. 04., aktuelni predsjednik Halim Zukić, čije virtualno povlačenje kandidature niko osim njega nije vidio, Amra Babić, čije pismeno odustajanje nije usvojeno, dr. Zlatko Handžić, kojeg nije predložio niti jedan Mjesni odbor i Nermin Kadrić, koji jedini od samog početka ima jasan stav da želi biti novi predsjednik.

Treći čin ove cirkuske zabave bit će okončan sutra poslije Skupštine u 19:00 sati, a nakon toga se nadamo da više ništa neće biti kao što je bilo do sada.

Komentari

komentara