(VIDEO) Senzacija.ba: Ova žena je ostala bez ičega sa svoje dvoje djece, a onda je počela stvarati i napravila od ničega sve

Ekipa Senzacije bila je u Frizersko-kozmetičkom salonu “Frency” u Visokom, u kojem smo razgovarali sa vlasnicom Emirom Jamaković, čije je životno iskustvo satkano od velikih bura koje su na njoj ostavile tek poneki trag tuge. Ipak, u njoj ima puno više snage, sigurnosti, stabilnosti i vjere u samu sebe. Sve je to stekla, tek onda kad je pogledala svojim strahovima u oči.

Tada je upoznala sebe, a samim tim i sreću. Od tad ništa što joj stoji na putu ne vidi kao prepreku nego kao razlog za korak naprijed. Međutim, da bi došla do uživanja, morala je proći razna životna strujanja, preplivati valove, i izboriti se da ne potone, nego da se vremenom vine. I uspjela je.

Emira traži ljepotu tamo gdje se drugi ne usuđuju, pa čak i u sebi, na koju je možda zbog velike borbe sa plimama, bila i zaboravila. Ne bježi od problema, ali ih ne stvara nikome.

Ne može se ne primjetiti zadovoljstvo i ponos što je sve uspjela sve stvoriti sa svoje dvije ruke i ta sreća se projektuje na sve oko nje. Između sebe i drugih neumorno gradi mostove ljepotom, dobrotom, znanjem, umjećem. Postigla je balans emocija i krucijalnih vrijednosti. Izbjegla suštinske promašaje, zavaravanja, a primjetno je da je dolazak u njen prostor gdje kreira njen najbolji punjač da nastavi svakodnevnu borbu za svoje mjesto pod suncem.

Visoko.co.ba/Senzacija.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.