Lokalne TemeUskoro iz štampe izlazi knjiga o Visočaninu Ilhanu Iki Dervoviću

Uskoro iz štampe izlazi knjiga o Visočaninu Ilhanu Iki Dervoviću

Ilhan Iko Dervović, bio je poznati visočki i bh. režiser, producent dokumentarnih filmova o prirodnoj i kulturnoj baštini, kamerman, te ekološki aktivista. Nažalost, prerano je napustio ovaj svijet (2016. godine), ali ono što je ostalo iza njega treba da živi i dalje. Za sve svoje zasluge, tadašnje Opštinsko vijeće Visokog mu je 2018. posthumno dodijelilo povelju za životno djelo.

Ovih dana je završena i velika monografija o Iki Dervoviću, a koja bi uskoro trebalo da bude odštampana, dok su promocija knjige i izložba planirani u junu ove godine. Izdavač će biti Ornitološko društvo “Naše ptice” iz Sarajeva, međutim kao i za većinu stvari u našoj državi, za realizaciju projekata potrebna su i nešto značajnija finansijska sredstva. Planirano je da se u prvom tiražu odštampa 500 primjeraka, za što je obezbijeđeno oko pola potrebnih sredstava. Pokrenuta je i pretprodaja po povoljnijoj cijeni te su izdavači pozvali sve zainteresovane, sve poštovaoce lika i djela Ilhana Ike Dervovića, da se uključe i pomognu da knjiga ugleda “svjetlo dana”.

Više podataka, odnosno informacija možete pronaći na priloženoj fotografiji.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE