SDA Visoko: Umjesto da rješava problem divljih deponija gradonačelnica iz Fonda za okoliš ZDK uzima 60.000 KM za LED Display-e i vlastitu promociju

Gradonačlenica Grada Visoko i nezavisni kandidat Amra Babić već dvije godine uzima novac iz Fonda za zaštitu okoliša Zeničko – dobojskog kantona i finansira  kupovinu i korištenje LCD Display-a, a koje koristi za vlastitu promociju. Tako je prošlog petka usvojena odluka po kojoj će iz gradskog budžeta za ovu svrhu zagrabiti skoro 60.000 KM. Gradsko vijeće I ovaj put je poslužilo kao paravan, a za ovu odluku 13 vijećnika, 8 ih je bilo protiv, a 3 suzdržana.

Umjesto da se rješavaju nagomilani ekološki problemi Grada Visoko, novac poreskih obveznika se i u ovom slučaju koristi za promociju nezavisne kandidatkinje Babić i njene političke opcije.

Visoko ima ozbiljnih ekoloških problema, a jedan od njih su desetine divljih deponija širom područja Grada Visoko, ali i smeće u centru grada. Komunalno preduzeće je postalo i samo izvorište otpada, smrada i zaraze, jer se u njegovom krugu deponuje prikupljeno smeće.

Za to vrijeme, gradonačelnica i nezavisna kandidatkinja ne štedi narodnog novca za vlastitu promociju.

Visoko zaslužuje i može puno, puno, bolje!

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.