Lokalne TemeSaopćenjaGradonačelnik Ganić i predsjedavajući Pekić: Čestitka povodom 15. aprila - Dana Armije...

Gradonačelnik Ganić i predsjedavajući Pekić: Čestitka povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

Na današnji dan prije 32 godine formirana je Armija RBiH kao odgovor na agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Armiju su činili hrabri momci i djevojke svih nacionalnosti koji su ustali i odlučno zbili svoje redove kako bi branili domovinu od okupatora i potpunog nestanka sa karte svijeta. Armija RBiH se razlikovala od okupatora, ne samo po oskudici naoružanja već i po moralnoj vertikali koju su hrabri vojnici i oficiri pokazali tokom ratovanja. Na tu činjenicu moramo posebno biti ponosni.
15. april je jedinstvena prilika gdje pokazujemo svoje zajedništvo i otpor onima koji su činili zlo ili namjeravaju da ga i dalje čine. Budimo složni bez obzira na politike, nacionalnosti i porijeklo, jer Bosna je i moja i tvoja. Učimo potomke historiji kako im se ne bi ponovila.
Sretan 15. april – Dan Armije RBiH
Predsjedavajući GV
Nikola Pekić
Gradonačelnik
Mirza Ganić

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE