BiHOkončan štrajk u Rudniku 'Mramor', rudari odlaze kući

Okončan štrajk u Rudniku ‘Mramor’, rudari odlaze kući

Rudari jame Sjever Rudnika “Mramor” u sastavu Rudnika “Kreka” okončali su štrajk, napustili rudarsko okno i autobusima odlaze kućama, saznaje Fena.

Pregovori predstavnika Rudnika “Kreka” i Sindikata preduzeća okončani su oko 15 sati.

– Rudarima je objašnjeno da je plaća za prošli mjesec isplaćena, kao i da će im do 20. aprila, kako je i sporazumom predviđeno, biti isplaćeni topli obroci za prošli mjesec – izjavio je tehnički direktor Rudnika “Kreka” Salih Delić.

On je za Fenu rekao da neće doći u pitanje ovjeravanje zdravstvenih knjižica rudara, jer se sredstva za ove namjene uplaćuju u dogovoru sa Kantonalnim zavodom za zdravstveno osiguranje.

U jami Rudnika “Mramor” štrajkovale su dvije jučerašnje i prva današnja smjena, sa ukupno 150 rudara, potvrdio je Delić.

Sigurnost radnika nijednog trenutka nije bila upitna, ali je, kao i uvijek, zatajio sistem informisanja. Dežurni Rudnika “Mramor” ispoljili su neprimjerenu aroganciju svaki put kada bi novinari zatražili bilo kakvu informaciju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE