Održana glavna rasprava u slučaju JP RTV Visoko: Suze pokajnice i drhtanje brade kao ‘argumenti’ neodbranjivog

Jučer je održana glavna rasprava na Opštinskom sudu u Zenici po tužbi za pobijanje pravnih radnji u slučaju pokretanja stečaja u JP RTV Visoko. Za ovaj momenat nije bitan ishod. On će biti onakav kakav bude, ali bitni su ljudi. Njihov karakter, volja i nagon.

Danas smo slušali i gledali one koji su se nekada prostirali da prošla vlast od njih obriše noge, kako verbalno uriniraju po toj istoj vlasti (čast rijetkim izuzecima). Kako im nije više bitno jesu li ih ta/te osobe napravile bitnima i dali im (ne)zaslužene funkcije. Iako su nastupali u svojstvu svjedoka, a ne optuženih, braneći sebe su sve pokušali svaliti na jednu osobu. U jednom trenutku smo se, slušajući ih, uhvatili da se sažaljevamo nad svojim katilima, pokušavajući navesti da sve to nije mogla učiniti jedna ili dvije osobe. Ne, od ovih se ne možeš odbraniti. Tu su suze pokajnice ili drhtanje brade. Ili opšta amnezija kolege sa liste. Gledamo ih i slušamo, vodili su proces(e), kleli se u Majku. Sada su spremni uniziti je do neprepoznatljivosti. Vjerovatno će isto tako postupiti i prema sadašnjoj i nekoj budućoj vlasti, kada ovi više ne budu imali izvršne moći. Stid nas je ispred njih! Kako god se slučaj završi, mi već imamo jednu vrstu satisfakcije. A ljudi ko (ne)ljudi, sa svojim vrlimana i slabostima. Živjeli!

Izvor FB Page: Radio Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.