BiHDodik: Sramna podrška Crne Gore rezoluciji o Srebrenici, nećemo to zaboraviti

Dodik: Sramna podrška Crne Gore rezoluciji o Srebrenici, nećemo to zaboraviti

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik je izjavio da je “sraman čin” podrška Crne Gore najavljenoj rezoluciji Generane skupštine UN-a o proglašenju 11. jula za Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine.

“Što se tiče Crne Gore, naravno da nam nije ugodno, ali nećemo zaboraviti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, dodavši da nije očekivao da će Crna Gora “nastaviti tako brutalnu politiku prema Srbima” jer je ranije priznala nezavisnost Kosova.

“Crna Gora je u vrijeme kada se dešavalo to u Srebrenici bila veoma aktivna u podršci događajima koji su se tamo dešavali, a sada vidimo one koji bi da bi oprali svoju savjest, onda se tako ponašaju”, dodao je Dodik

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović ocijenila je da su rezoluciju o Srebrenici “doveli na teren prebrojavanja glasova i time uvrijedili sve žrtve”.

“Radili su krijući. Bez konsenzusa, prekršili sve moguće procedure. Menjaju i mehanizam glasanja u Generalnoj skupštini da bi imali glas više. To je zaista uvreda za sve žrtve”, smatra ona.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE