Naida Delibašić (SBB) podnijela inicijativu za izgradnju stanova za mlade bračne parove

2731
Delibašić: Izgradnjom stanova omogućiti mladim ljudima da ostanu u svojoj zemlji

Na 10.sjednici Skupštine ZDK mlada zastupnica SBB-a iz Kaknja, Naida Delibašić, podnijela je zanimljivu inicijativu, koja je vezana za problem mladih, odnosno stambeno zbrinjavanje mladih osoba I mladih bračnih parova. Inicijativu zastupnice Delibašić prenosimo u cijelosti:

Iskoristit ću svoje zakonsko pravo i postaviti  sljedeću ZASTUPNIČKU INICIJATIVU prema premijeru ZDK, te Vladi ZDK za donošenje odluke o GRADNJI STANOVA ZA MLADE, koji će biti iznajmljivani mladim bračnim parovima po jeftinijim cijenama od tržišnih.

OBRAZLOŽENJE

U našem regionu postoje pozitivni primjeri izgradnje manjih stanova za mlade koje gradi država, a zatim iste iznajmljuje mladim bračnim parovima po određenim kriterijima.

IZRADU KRITERIJA I NAČIN GRADNJE KAO I USLOVE NAJMA želim ostaviti na odabir vama u Vladi ZDK kao i najodgovornijima u ZDK, ali vas molim da donošenje ovakve odluke uz sve pripremne radnje ne prelazi rok od 3 mjeseca od podnošenja inicijative. Poznato je da  najbolji mladi ljudi odlaze, a jedan od najvažnijih razloga jeste mala kupovna moć i kreditna sposobnost za kupovinu ili izgradnju nekretnine. Stoga vas molim da pokažete puno razumijevanje i učinite konkretan korak koji će motivirati mlade da ostaju i bore se za bolju budućnost ove zemlje.  Hvala vam unaprijed u ime mladih ljudi!

S poštovanjem,

Naida Delibašić

Zastupnica u Skupštini ZDK

Komentari

komentara