NaslovnicaZDKPolitikaMiralem Galij...

Miralem Galijašević: ZDK je kičma privrednog razvoja Federacije BiH

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirnesom Bašićem (SDA) odobrila milion KM za uređenje poslovnih zona u osam općina ZDK. Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za privredu, usvojila je Odluku o odobravanju i dodjeli sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području ovog kantona u ukupnom iznosu od 1.031.000,00 KM.
Posljednju odluku Vlade ZDK o jačanju privrede u ovom kantonu komentarisao je na svom zvaničnom FB nalogu i predsjednik KO SDA, Miralem Galijašević.
“I na ovaj način pokazujemo opredjeljenje KO Stranke demokratske akcije ZDK za ravnomjeran i snažan privredni razvoj svih općina na području Zeničko-dobojskog kantona koji je kičma razvoja FBiH.” kazao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.
Pravo na sredstva za uređenje poslovnih zona, iz sredstava koncesionih naknada, putem javnog poziva ostvarilo je osam lokalnih zajednica u ZDK-u, i to Zenica (Poslovna zona “Zenica 1”), Tešanj (PZ “Bukva-Vila”), Vareš (PZ “Kram”), Maglaj (PZ “Liješnica”), Žepče (PZ “Radovlje”), Doboj Jug (PZ “Mravići”), Usora (PZ “Srednja Omanjska”) i Olovo (PZ “Golubište).
Glasno.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.