Lokalne TemeSportKošarka: KK "Igman Burch" - KK "Visoko" 110:90

Košarka: KK “Igman Burch” – KK “Visoko” 110:90

Košarkaši Visokog su u okviru 11. kola košarkaške A-1 lige grupa Jug gostovali ekipi Igman Burcha, a utakmica je odigrana u dvorani na Ilidži. Još prije ovog meča se znalo da je domaćin apsolutni favorit, posebno ako se ima u vidu da je pred ovo kolo dijelio prvo mjesto na tabeli sa ekipom Radničkog, kao i činjenica da je visočki tim bio lišen usluga nekoliko igrača zbog čega je trener Čaluk na raspolaganju imao samo 9 košarkaša. Ipak, visočki tim se niti jednog trenutka nije predavao i uprkos porazu, koji na prvi mah izgleda ubjedljiv, može se reći da je ovo bila jedna od najzrelijih utakmica ekipe Visokog.

Ovo govorimo iz nekoliko razloga. Trener domaćina je skoro čitav meč igrao sa najboljim igračima, Visoko je imalo odgovore i u napadu i odbrani, prijetilo do pred sam kraj (na 5:43 do kraja bilo na -9), no presudila je šuterski odlična treća dionica domaćina, koju je Igman dobio 38:28 najviše zahvaljujući čak 7 ubačenih trica. Ponavljamo, Igman je bio apsolutni favorit, no Visoko se na pravi način potrudilo da domaćinu što više oteža put do nove pobjede.

Prvo poluvrijeme je gostujući tim odigrao zaista dobro, a kad god bi se Igman odvojio na osjetniju razliku, uslijedio bi odgovor Visokog, da bi se trojkom Rističevića sa zvukom sirene na odmor otišlo sa +5 za Igman. U nastavku je domaćina izuzetno služio šut za tri poena, mada ni Visoko nije mnogo zaostajalo, no Igman se tada odvojio na +15 (85:70) i činilo se da je već tada blizu pobjedi. U zadnju četvrtinu dobro ulaze igrači Visokog i uspjeli su zaostatak spustiti na jednocifrenu razliku, ali ipak zadnje dvije minute, kada je bilo jasno da bodovi ostaju na Ilidži, došlo je do opuštanja u redovima Visokog te je s toga razlika na kraju bila ubjedljiva.

Igračima Visokog se nema šta zamjeriti, borili su se do zadnjih atoma snage i svi su opravdali minute na terenu. Skraćena rotacija je uticala na to da pojedini igrači imaju veliku minutažu, odnosno manje vremena na predah, ali ako ćemo realno gledati, utakmica na Ilidži i zalaganje na njoj, treba da budu recept kako igrati u nastavku sezone.

U redovima Visokog najefikasniji je bio Fazlić sa 33 poena i 10 skokova, Rističević je imao 11 poena i fantastičnih 14 asistencija, dok su po 11 poen ubacili i Čaluk, Rizvanović i Ihtijarević. Visoko je iz igre šutiralo solidnih 48 posto, igrači su ubacili 12 trica te podijelili 23 asistencije. Bitno je naglasiti da su zabilježili samo 10 izgubljenih lopti te 4 blokade.

Kada je Igman Burch u pitanju, najbolji je bio Memić sa 32 poena, a veliku pomoć je imao u Baliću koji je meč završio sa 21 poenom, 14 asistencija i 7 skokova (ali i 9 izgubljenih lopti). Glavna odlika igre domaćih je bio i odličan šut za tri poena (14/27) te ukupan šut iz igre koji je iznosio čak 62 posto.

Visoko u narednom kolu dočekuje ekipu Travnika na domaćem terenu i to će biti prilika za revanš za tijesan poraz koji je doživljen u prvom dijelu sezone u Vitezu. Meč će najvjerovatnije biti odigran naredne subote sa početkom u 20 sati.

Visoko.co.ba/KK Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE