Lokalne TemeSportKošarka: KK "Radnički" - KK "Visoko" 111:63

Košarka: KK “Radnički” – KK “Visoko” 111:63

Konačno je završena sezona u košarkaškoj A-1 ligi grupa Jug, sezona koju visočki tim neće pamtiti ni po meču dobrom. Sezona je započela porazom u Kaknju, a završena je u Goraždu porazom od Radničkog. Između tih mečeva zabilježeni su također svi porazi, tako da je Visoko sezonu zaključilo sa 16 poraza, bez pobjede. U subotu je visočki tim pokušao da pruži što jači otpor apsolutnom favoritu, no Radnički je sjajno finiširao i ovaj meč i ovu sezonu, koju je završio kao najbolja ekipa južne grupe.

Prve četiri minute meča su prošle u igri koš za koš, da bi nakon toga Radnički ostvario prvu opipljiviju prednost – 13:8, a malo kasnije, serijom 8:0 i 25:13. Nakon toga je Visoko napravilo mini seriju 5:0, no četvrtina se završila novom tricom Radničkog za 28:18. U drugoj četvrtini domaćini odmah prave seriju 7:0 i odlaze na 35:18. Sredinom četvrtine Visoko je imalo svoj momentum te su u jednom periodu od 37:22 za domaći tim došli na -9 (39:30). Međutim, pomalo nevjerovatno zvuči da su domaćini u drugom periodu većinom forsirali šut za tri poena (šutirali 15 puta), a u posljednjih pet minuta postigli 6 trojki i na odmor se otišlo sa +20 za Radnički (59:39).

Nažalost, u drugom poluvremenu je na parketu postojala uglavnom samo jedna ekipa. Radnički nije “usporavao” i dizao je prednost iz minute u minut. Nakon dvije i po minute trećeg perioda su imali +30, nakon pet minuta +35, da bi Visoko opet mini serijom 6:0 (dvije trojke Čaluka) došlo na +29, međutim Radničkom je pripao finiš četvrtine i na posljednji odmor se otišlo rezultatom 85:52. Zadnjih deset minuta je Radnički i dalje dominirao te taj period dobio sa 15 poena razlike. Imali su jednu seriju od 11 vezanih poena i tada su stigli do trocifrenog broja poena (100:54), a meč je završen rezultatom 111:63.

Visoko je predvodio Fazlić sa 25 poena, Rističević je dodao 12 poena i 9 asistencija, dok je Pamuk imao 10 poena i 8 skokova. U domaćem timu Alikadić je ubacio 27 poena i imao 8 asistencija, a Copeland je pomogao sa 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Radnički je dominirao u skoku (49-30), dok su imali i čak 33 asistencije te samo 7 izgubljenih lopti. Šutirali su nevjerovatnih 43 puta za tri poena i pogodili 16 trica, a ukupan šut iz igre im je bio respektabilnih 50 posto. Sve je to razlog sigurne pobjede protiv Visočana, koji su imali 15 izgubljenih lopti i 21 promašaj za tri poena.

Sezona je gotova, vrijeme ispred nas će se trebati iskoristiti za analizu i probati izvući pouke, ali ono što u svakom slučaju treba naglasiti jeste velika zahvalnost za sve one koji su branili boje visočkog tima u jednoj zaista teškoj sezoni, sa mnogo aspekata. Bilo je teško, no momci niti jednom nisu željeli da odustanu, nego su uvijek maksimalno pristupali svakoj utakmici, a nažalost, u nekoliko mečeva (gostovanje u Vitezu i u Vogošći) jako malo je nedostajalo da se ubilježe pobjede. Vjerujemo da bi sa tim pobjedama situacija na tabeli bila znatno drugačija na kraju sezone, no šta je tu je. Realnost je takva da će visočki tim napustiti prvoligaško društvo, ali se svi nadamo da to neće značiti kraj jedne lijepe priče koja je proteklih par sezone krasila visočku košarku. Visoko treba seniorski košarkaški tim, tu nema dvojbe.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE