NaslovnicaOpći izbori 2022Galijašević: ...

Galijašević: Vlast u ZDK je socijalno najosjetljivija u BiH i vlast koja najmanje košta građane!

Predsjednik KO SDA ZDK, Miralem Galijašević, putem svog zvaničnog facebook profila izjavio je da je Vlada ZDK socijalno najosjetljivija vlast u BiH. Galijašević je u svom obraćanju javnosti naglasio i činjenicu da zastupnici u Skupštini ZDK, jedini u FBiH, nisu profesionalno zaposleni i ne primaju visoke plate kao u drugim kantonima. Oraćenje prenosimo u cjelosti:
” Vlast u ZDK je socijalno najosjetljivija u BiH i vlast koja najmanje košta građane.
Zastupnici u Supštini ZDK JEDINI U FEDERACIJI BIH nisu profesionalci i ne primaju plaće po 3, 4 ili 5. 000 KM kao u pojedinim kantonima. Ponavljam, jedini u Federaciji smo kanton gdje zastupnici nisu profesionalizirali mandate. I predsjedavajući Skupštine ZDK nema platu, nema reprezantaciju. Premijer ZDK vozi se u službenom automobilu starom 15 godina!
Ministri također voze stare automobile. Sve ovo su vidljive činjenice i sve ovo zapravo govori o socijalnoj osjetljivosti SDA Vlade ZDK koja je na ovaj način uštedjela milione maraka koji su direktno usmjereni građanima, našim porodiljama, ali i svim ostalim ranjivim kategorijama čija primanja nisu i neće nikada doći pod znak pitanja!
Naši prosvjetni radnici imaju najveće plate u BiH, a među najplaćenijim su i zdravstveni radnici, policija i svi oni čije plate se isplaćuju iz Budžeta ZDK koji nikad nije bio stabilniji. Naše škole su uređene i sigurne za boravak naših najmlađih….
Sve ovo smo uradili zahvaljujući poštenom i domaćinskom odnosu prema budžetu.” izjavio je Galijašević.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.