Home BiH Finansijska policija u akciji: U Elektroprivredi HZHB počinjen višemilionski kriminal!

Finansijska policija u akciji: U Elektroprivredi HZHB počinjen višemilionski kriminal!

0
Finansijska policija u akciji: U Elektroprivredi HZHB počinjen višemilionski kriminal!

Prvi nalazi Finansijske policije FBiH, koja je počela provjeru poslovanja državne kompanije iz Mostara,  pokazuju da je na pomolu višemilionska afera vezana za Elektroprivredu HZ HB, saznaje novinska agencija Patria.

Utvrđeno je da su i sadašnja uprava koju vodi direktor Nikola Krešić, kao i menadžment kojim je u prethodnom mandatnom periodu rukovodio Matan Žarić, favoriti lidera HDZBiH Dragan Čović, upleteni u kriminal.

Čović je, podsjećanja radi, prije dva mjeseca podigao medijsku prašinu insistirajući na smjeni Krešića, i to ne zbog kriminala, već isključivo da bi ponovo na čelo ove državne kompanije imenovao svoje ljude i nastavio sa izvlačenjem novca.

Kada nije uspio progurati preko svoje desne ruke ministrice finansija Jelke Miličević na dnevni red smjene u državnim kompanijama, pokušao je na perfidan način iscenirati „bošnjačko-hrvatski“ sukob, pričom da je ministar energetike Reuf Bajrović prilikom posjete EP HZ HB tražio da se uklone hrvatska obilježja.

No, ni to nije uspjelo te je krenuo u opstrukcije rada Vlade FBiH bojkotovanjem sjednica od strane ministara HDZBiH.

Šta god da se desi u narednom periodu kada je riječ o funkcioniranju izvršne vlasti FBiH, jasno je da će nakon cjelovitog i finalnog nalaza Finansijske policije pojedinci morati odgovarati za višemilionsku pljačku u EP HZHB.

Komentari

komentara