BiHČović-Lajčak: Politički lideri moraju ostati posvećeni pronalasku rješenja

Čović-Lajčak: Politički lideri moraju ostati posvećeni pronalasku rješenja

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i posebni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, te druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak istakli su da politički lideri u BiH moraju ostati posvećeni pronalasku rješenja koja će doprinijeti napretku.

Zvaničnici su tokom radnog sastanka razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na reformski zamah, funkcionisanje vlasti i iskorake na evropskom putu, saopšteno je iz Čovićevog kabineta.

Tokom sastanka je istaknuto da politički lideri, posebno u BiH, moraju ostati posvećeni iznalaženju domaćih političkih rješenja koja će doprinijeti dugo iščekivanom napretku i izgradnji novih prilika na dobrobit svih građana.

Čović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim iskoracima na evropskom putu, ističući kako pred vlašću u skorije vrijeme predstoji donošenje nekoliko ključnih zakona, između kojih i Izborni zakon BiH, kojim će se u potpunosti zaštititi ustavna arhitektura BiH i prava tri konstitutivna naroda i ostalih.

Sagovornici su naglasili da su saradnja i dijalog, kako u državi tako i u regiji, ključni preduslovi za ostvarenje dugoročne stabilnosti i napretka.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE