Lokalne TemePolitikaIzmeđu Admira Babića (SDP) i Nevzete Begić (SBB) Gradsko vijeće bira novog/novu...

Između Admira Babića (SDP) i Nevzete Begić (SBB) Gradsko vijeće bira novog/novu zamjenicu predsjedavajućeg GV

Na 25. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko zakazanoj za 28.02.2023.godine vijećnici će tajnim glasanjem izabrati novog dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko, a nakon što je dosadašnji zamjenik Nikole Pekića (NES), Vahid Ramić (sbb) prihvatio mandat u Skupštini ZDK.

Prethodno je Komisija za izbor i imenovanja koja je zasjedala 17.02.2023.godine sačinila Službenu zabilješku. U uvodnom dijelu sastanka obratili su se Esad Semić, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje, i gradonačelnik Mirza Ganić. Predstavnici političkih subjekata SDA, NES, SBB i Suad Agić predložili su Nevzetu Begić, vijećnicu SBB-a, kandidata za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko. Predstavnik SDP-a predložio je Admira Babića, vijećnika SDP-a. Na osnovu datih prijedloga utvrđeni su kandidati za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko saziva 2020 – 2024 godina.
Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE