NaslovnicaLokalne TemeDr. Semir Osm...

Dr. Semir Osmanagić na turneji po Velikoj Britaniji

Duhovna prijestonica Velike Britanije, Glastonburry na jugozapadu Engleske, bio je organizator još jedne konferencije ‘Glastonbury Symposium’ od 28. do 30. jula 2023.

Ovaj tradicionalni susret slobodoumnih ljudi i govornika, i ove godine je okupio nekoliko stotina učesnika.

Glastonbury je grad različitih religija i duhovnih grupa, grad hipija i legendarnog Glastonbury Tora (vještačkog spiralnog uzvišenja s ostacima crkve Sv. Mihajla na vrhu), grad gdje je navodno pronađena grobnica kralja Artura, grad gdje navodno počiva pehar s oproštajne Isusove večere sa svetom vodom, grad mnogobrojnih mitova i legendi.

U istorijskoj dovrani Gradskog vijeća održan je trodnevni skup na kome je ove godine učestvovao i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanaagić

U svom nadahnutom dvoiposatnom govoru, fokus je bio na bosanskim piramidama i golemoj listi naučnih argumenata koje govore u prilog starosti ovog kompleksa i njegovoj svrsi. Bilo je riječi i o volonterima, energetskom i ljekovitom aspektu, ali i o parku ‘Ravne 2’ kao kulturnoj, sportskoj i civilizacijskoj oazi.

Nakon predavanja prisutni su dugotrajnim aplauzom odali priznanje dr. Semiru Osmanagiću na njegovim naporima da vrati normalnost i naučnost u aspektu istorije, ali i konceptu življenja koji je pod velikim pritiskom ‘velikg reseta, transhumanizma i pedofilije’.

Isto tako, prva konferencija na jugu Engleske ‘Wolstonbury Symposium’ okupila je 30. jula 2023. tri popularna govornika: Dave Murphyja, Mark Devlina i dr. Semira Osmanagića. Sva trojica su govorila o borbi protiv otuđenog establišmenta koji ima za cilj potpunu kontrolu i manipulaciju oblastima medija, istorije, umjetnosti, nauke i kulture.

Pred 150 prisutnih dr. Osmanagić je govorio o piramidama širom svijeta i pokušajima da se sakrije istina o postojanju bosanskih piramida. Većina predavanja je bila usmjerena na interdisciplinarni naučni pristup bosanskim piramidama koje su najstarije potvrđene piramide u svijetu. Njihovim otkrićem promijenjen je narativ o piramidama kao grobnicama. Ubjedljivo je dokazano da su piramide pojačivači prirodnih izvora energije.

Među prisutnima bilo je petnaestak posjetilaca bosanskih piramida i nekoliko volontera koji su podijelili svoja iskustva s ostalim. Iskazan je veliki interes za dolazak u Visoko i posjet najvećim svjetskim piramidalnim građevinama koje su smještene u srcu BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.