SvijetAzijaDiplomatske aktivnosti povodom Rezolucije: Lagumdžija u Rijadu obavio niz sastanaka

Diplomatske aktivnosti povodom Rezolucije: Lagumdžija u Rijadu obavio niz sastanaka

Zlatko Lagumdžija, šef Misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama, učestvovao je na skupu visokog nivoa UN Alijanse civilizacija (UNAOC) i u Rijadu.

Lagumdžija je nastavio sa diplomatskim aktivnostima koje se odnose na rezoluciju o genocidu u Srebrenici i tim povodom obavio je niz sastanaka sa visokim zvaničnicima.

Susreo se s princom Turkijem Al Faisalom, predsjednikom Kralj Fejsal centra za istrazivanje i islamske studije, Waleedom Elkhereijijem, zamjenikom ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije, Miguelom Angelom Moratinosom, visokim predstavnikom za Alijansu civilizacija UN i podsekretarom generalnog sekretara UN-a i Amre Musom, bivšim generalnim sekretarom Arapske lige i ministrom vanjskih poslova Egipta.

Kako je Lagumdžija napisao na svom X nalogu, razgovarali su o konkretnoj podršci UN rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

– Sutra nazad za New York. Još četiri dana posla – napisao je Lagumdžija, aludirajući na četiri dana do sjednice Generalne skuoštine UN-a na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o sjećanju na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE