U sarajevskoj Zetri bit će priređena čarolija – novi susret novosadskog pjesnika, kompozitora, pjevača Đorđa Balaševića i njegovih bh. fanova, na koncertu s nazivom “Kad tamburama mangupi prepreče put…”.

“Dolazim da vidim novu raju. Ja sam tako dobar gost, dolazim rijetko, tako da uvijek dolazim da vidim novu raju, da vidim neke nove klince koji su u međuvremenu stasali, kojima su se okice razbistrile i koji su dorasli da izdrže 2-3 sata koncentracije i da naprave tišinu. Svako zna da napravi galamu na koncertu, najlakše je napraviti galamu. Meni trebaju klinci koji znaju da naprave tišinu, posebno ovog puta. Mi ćemo svirati neke pjesme koje vole tišinu. Htjeli bi da to liči na jednu veliku serenadu”, poručio je Balašević.

Koncert u Sarajevu pratit će vizuelni spektakl na bini od 200 kvadratnih metara, pretvorenoj u starogradsku ulicu noću, u kojoj će se vidjeti prozori, stepenice, stare petrolejske lampe, stolovi, stolice. Za potpuniji doživljaj ove čarolije tu će biti i digitalna projekcija na 250 kvadratnih metara, video mapping, a prvi put u Sarajevu publika će uživati u surround sistemu.

Koncerti s takvom postavkom održani su u Lisinskom krajem 2013. i početkom 2014. godine, a iste godine i na osiječkom Trgu sv. Trojstva u Tvrđi. Balašević je svoj posljednji nastup u Sarajevu održao 2011. godine upravo u prepunoj Zetri. Spektakl 25. aprila bit će večer posvećena serenadi.

“Mjesec i po dana do koncerta rasprodana su sva sjedeća mjesta, a prije nekoliko dana i kontingent ulaznica predviđen za online prodaju putem portala kupikartu.ba, što najbolje govori o velikom interesovanju za muzičko-scenski spektakl “Kad tamburama mangupi prepreče put…”, saopćeno je iz Sarajevodiska.