Gipsy Kingsi priredili noć za pamćenje u sarajevskoj Zetri

240

Legendarni francuski sastav Gipsy Kings predvođen liderom i glavnim vokalom Nicolasom Reyesom sinoć je priredio nezaboravnu muzičku noć u sarajevskoj Zetri.

Publika iz cijele BiH, ali i iz regiona uživala je u nekim od najvećih hitova Gipsy Kingsa iz njihove bogate karijere duge preko četiri decenije. Koncert su otvorili numerom “Galaxia”, a već na taktove druge pjesme “Quiero Saber” publiku su digli na noge.

Izveli su 17 pjesama, kao presjek njihovih najvećih hitova, pa je tako harizmatični Reyes uz sjajnu instrumentalnu pratnju posjetioce oduševio i rasplesao izvedbama pjesama “Jobi Joba”, “Pharaon”, “Para Para”, “Liam”, “Un Amor”, “Passion”, “Alleluia”, “Amor Mio”, “Baila me”, “Pena Penita”, “Asturias”, “Bem Bem”, “Bamboleo”, “Vamos a Bailar”. Za kraj koncerta, na bisu, otpjevali su “Volare”.

– Sarajevo sam lično odabrao mimo turneje i želim se pokloniti toj publici. Poznajem historiju Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Jedva čekam da u kartu svojih turneja konačno upišem i Sarajevo – poručio je Nicolas Reyes pred dolazak u BiH.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da dvostruki dobitnici nagrade Grammy dolaze u Sarajevo. Posljednji put u prijestonici BiH nastupali su u februaru 2020. godine, ali samo s jednim originalnim članom stalne postave grupe. Sinoć su u Zetri nastupili u punom sastavu od devet vrhunskih muzičara predvođenih legendarnim pjevačem Nicolasom Reyesom, a, kako je ranije rekao organizator koncerta Boban Milošeski, nastup ove postave je sedam puta skuplji od nekih drugih.