SportNogometRadnik osvajač nogometnog Kupa BiH

Radnik osvajač nogometnog Kupa BiH

U Bijeljini je odigran revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine, a Radnik je na kraju osvojio historijski trofej, pobijedivši goste s 3:0. Nakon 1:1 u Tuzli, borba u finalu Kupa nastavila se u Bijeljini, ali je Radnik zasluženo proslavio veliki uspjeh – trofej i plasman u Evropu. Izabranici Slavka Petrovića su dogurali do samog kraja, mada su ih mnogi davno otpisali.  U petoj minuti je pao prvi pogodak na današnjem meču. Dušan Hodžić je s nekih 18 metara prizemnim udarcem matirao Pirića i to je bilo presudno za goste iz Tuzle, koji su jednostavno bezvoljno odigrali ostatak utakmice. U prvom dijelu jako loša utakmica, Radnik je bio bolji, Sloboda očajna, ali u nastavku su crveno-crni krenuli na sve ili ništa i dobili su – ništa. Husref Musemić je odmah na poluvremenu umjesto Krpića u igru poslao Ahmetovića. Upravo Musemić je zbog prigovora isključen u 53. minuti i to je samo dodatno otežalo Slobodi u nastavku utakmice.  Sve je bilo riješeno u 64. minuti. Nakon ubačaja s desne strane iz slobodnog udarca, Obradović šutira, brani Pirić, no odbija loptu na glavu Memiševića, koji je bio precizan za 2:0. Konačnih 3:0 postavlja sjajni Memišević u 87. minuti nakon školske kontre domaće ekipe.   Današnjom pobjedom Radnik je stigao do prvog trofeja u klupskoj historiji, Sloboda i u trećem finalu Kupa poražena, te će se na kraju zadovljiti samo Evropom, mada je u jednom trenutku bila blizu duple krune. Ovim uspjehom Radnika, Sarajevo je ostalo bez plasmana u Evropu.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE