SvijetBritanija: Benzinske pumpe i dalje bez goriva

Britanija: Benzinske pumpe i dalje bez goriva

Benzinske stanice u Velikoj Britaniji i dalje su bez goriva uprkos tome što je vojska u ponedjeljak počela isporučivati benzin.

Ben Wallace, ministar obrane Velike Britanije, prošle sedmice je izjavio da je više od 200 pripadnika britanske vojske nedavno je mobilizovano za pomoć u rješavanju britanske benzinske krize čiji je uzrok nedostatak vozača cisterni.

U proteklim danima vozači širom Velike Britanije stvarali su duge redove ispred benzinskih pumpi nakon trgovci objavila da nisu snabdijevani gorivom duže od sedam dana.

Premijer Boris Johnson prošle sedmice rekao je da se situacija “stabilizuje”. Vlada Velike Britanije planira izdati oko 5.000 viza za hitne slučajeve za strane vozače kamiona kako bi riješili probleme s isporukom uoči sezone praznika.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE