Obradujte nepce kremastom tortom.
Sastojci:
Kora:
160 g mljevenog keksa
35 g mljevenih lješnika
80 g margarina
60 ml mlijeka
Krem:
250 g maskarpone sira
250 g tamnog evrokrema
100 ml biljne slatke pavlake
1 kesica kremfiksa (nije neophodno)
Priprema:
Za koru pomiješajte sastojke i dobijenu smjesu utisnite u kalup te ostavite u frižider dok pravite kremu. Za fil prvo kratko umutite maskarpone sir, zatim dodajte tamni evrokrem i mutite dok ne dobijete gladak fil. Zatim u smjesu dodajte neumućenu biljnu slatku pavlaku i kremfiks i mutite da se smjesa sjedini i očvrsne. Ako koristite mliječnu slatku pavlaku, onda prvo nju umutite zasebno sa kremfiksom pa sve spojite u jedan fil. Fil rasporedite po kori, tortu pospite sjeckanim lješnicima i ostavite u frižideru najmanje tri sata na hlađenju.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.