BiHPožar u 'Sprindu' u naselju Rajlovac pod kontrolom

Požar u ‘Sprindu’ u naselju Rajlovac pod kontrolom

Lokalizovan je i stavljen pod kontrolu požar u krugu firme ‘Sprind’ u naselju Rajlovac.

Vatrogasci su zaustavili širenje vatre i daljnju moguću štetu. Još su na terenu i raskopavaju zgarište provjeravajući ima li pritajenih buktinja.

-Za požar je dojavljeno jutros oko 7.10 sati, a stavljen je pod kontrolu oko 8 ili 8.10 sati – rekao je za Fenu pomoćnik direktora u Upravi civilne zaštite za vatrogastvo i zaštitu od požara Kantona Sarajevo Mustafa Vatrić.

Vatrogasci su izašli na teren veoma brzo po dojavi o ovom požaru. Gorjelo je u skladištu na površini od oko 1.000 kvadratnih metara, pa su pozvane i dodatne vatrogasne ekipe.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE