Lokalne TemeKonačno penzija za 33 radnika RK "Vema": Vlada uplaćuje 245.000KM nakon sutrašnje...

Konačno penzija za 33 radnika RK “Vema”: Vlada uplaćuje 245.000KM nakon sutrašnje sjednice

Nakon što je jučer prekinuta sjednica Skupštine ZDK zbog “obaranja” Dnevnog reda od strane opozicionih stranaka ista će biti nastavljena već sutra, a najzanimljiviji dio te sjednice za Visoko je svakako prva tačka Dnevnog reda u sklopu koje će se raspravljati i o uplaćivanju 245.000KM na ime staža za bivše uposlenike robne kuće “VEMA”.

staz, radnici veme 3-3Općinski sud u Visokom izvršio je dana 14.12.2015.godine uplatu sredstava od prodaje nekretnina u vlasništvu preduzeća Velepromet – maloprodaja d.o.o Visoko na depozitni račun ZDK. Pripadajući prihodi Kantona od prodaje nekretnina navedenog preduzeća iznose 780.992,67KM

Budući da su 33 radnika ovog preduzeća stekla uvjete za penzionisanje, Vlada ZDK će opredijeliti sredstva u iznosu od 245.000KM za uvezivanje radnog staža za ove radnike.

staz, radnici veme 2-2Imajući u vidu hitnost realizacije sredstava uplaćenih od strane Općinskog suda u Visokom izvršene dana 14.12.2015.godine na ime prodaje nekretnine u vlasništvu preduzeća Velepromet-maloprodaja d.o.o Visoko na depozitni račun ZDK, potrebe penzionisanja 33 radnika, te opredjeljenja Vlade Kantona u smislu hitnog postupanja na snagu Izmjena budžeta ZDK za 2015.godinu utvrđen je Amandman II Vlade ZDK na Prijedlog Izmjena budžeta ZDK za 2015.godinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE