ZDKUčenici Osnovne škole "Ahmed Muradbegović" posjetili Specijalnu policijsku jedinicu MUP-a ZDK

Učenici Osnovne škole “Ahmed Muradbegović” posjetili Specijalnu policijsku jedinicu MUP-a ZDK

Nakon iskazanog interesa na nivou Uprave policije data je saglasnost menadžmentu Osnovne škole “Ahmed Muradbegović” iz Donjeg Kaknja, da učenici navedene škole posjete Centar za edukaciju policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u Zenici.

Dana 16.05.2024. godine u posjetu je primljeno 90 učenika, uzrasta od I do V razreda, a učenicima su prezentirane specijalne vještine ronilaca na pronalasku predmeta u vodi, vježba sa službenim psom, kao i druge pokazne vježbe koje su posebno pripremljene za navedenu školsku grupu.  

U nastavku posjete, učenici su imali priliku da obiđu prostorije Centra za obuku i smještaj Specijalne policijske jedinice u Lukovom Polju u Zenici, kao što su bazen, fiskulturna sala, trim kabinet, streljana i svi drugi sadržaji koji se nalaze u ovom savremnom objektu.

Također su učenici dobili odgovore na postavljena pitanja iz oblasti djelokruga rada policijskih službenika, a razgovor sa učenicima je prilagođen njihovom uzrastu.

Na kraju posjete, nastavno osoblje i učenici su iskazali veliko oduševljenje i zadovoljstvo svim viđenim sadržajima i prezentiranim vještinama, kao i opremom policijskih službenika.

 

 

 

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE